Budva-lider regiona

Bez autora
Aug 03 2011

Budva i cijela budvanska rivijera sadržajima i turističkom ponudom je i ove sezone lider u regionu i omiljena turistička destinacija. Podatak da je na Budvanskoj rivijeri registrovano blizu 53 hiljade turista, što je 46 odsto ukupnog turističkog prometa u Crnoj Gori, govori da je glavna turistička sezona veoma dobra. Zabilježen je rekordan broj gostiju u hotelima, oko 14 hiljada, dok u privatnom smještaju boravi 38,13 hiljade registrovanih gostiju iz zemlje i inostranstva. Tek su na pola turističke sezone i još je rano za procjenjivanje njene uspješnosti, ali sudeći po dosadašnjim rezultatima mogu biti zadovoljni. Očekuju da će u avgustu ostvariti preko 25 odsto ukupnog turističkog prometa, kao i u postsezoni, koja će na osnovu podataka kojim raspolažu, trajati duže nego prethodnih godina.

Budva-lider regionaBudva i cijela budvanska rivijera sadržajima i turističkom ponudom je i ove sezone lider u regionu i omiljena turistička destinacija, ocijenila je direktor Turističke organizacije Budva, Jelena Rađenović.

„Podatak da je na Budvanskoj rivijeri registrovano blizu 53 hiljade turista, što je 46 odsto ukupnog turističkog prometa u Crnoj Gori, govori da je glavna turistička sezona veoma dobra", kazala je Rađenović agenciji Mina-business.

Ona je saopštila da je zabilježen rekordan broj gostiju u hotelima, oko 14 hiljada, dok u privatnom smještaju boravi 38,13 hiljade registrovanih gostiju iz zemlje i inostranstva.

„Tek smo na pola turističke sezone i još je rano za procjenjivanje njene uspješnosti, ali sudeći po dosadašnjim rezultatima možemo biti zadovoljni", saopštila je Rađenović.

Ona je dodala da očekuju da će u avgustu ostvariti preko 25 odsto ukupnog turističkog prometa, kao i u postsezoni, koja će na osnovu podataka kojim raspolažu, trajati duže nego prethodnih godina.

„Koncerti, festivali, gostovanje najavećih muzičkih zvijezda regiona, sastavni su dio turističke ponude Budvanske riivijere kojom su naši gosti zadovoljni", zaključila je Rađenović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik